LLIMONA

LLIMONA

Cada matí en dejú una taça d’aigua tebiona amb el suc de llimona farà que el nostre organisme es desperti d’una manera eficient, es neteji i s’equilibri d’una forma natural. La llimona té moltes propietats remeieres conegudes des de fa molt temps.
Té un gust àcid, però un efecte alcalí, ens ajuda a equilibrar l’acidificació del cos.
Reforça el sistema inmunològic. Gran contingut de vitamina C i potasi. Té dos tipus d’antioxidants: els bioflavonoides i els betacarotens.
Gràcies a les seves virtuts diurètiques i depuratives s’utilitza per tractar infeccions urinàries, gota, dolors reumàtics, colesterol, artritis. Ajuda a netejar el fetge i a evitar l’acumulació de tòxics en el cos.
A l’aparell circulatori tonifica els vasos sanguinis, ajuda a la circulació, rebaixa la hipertensió. Neteja la pell ja que elimina toxines de la sang.
Cura el mal de coll i alivia els problemes respiratoris. Ajuda a desfer infeccions de pit i la tos.
Per us extern s’utilitza per curar irritacions, úlceres, picades d’insectes, herpes labials, acne. Per les angines i la faringitis fem gargarismes.
Per una banda podem pendre el suc i serà molt refrescant o fer una infusió de la pell per escalfar-nos.
En dejú: escalfem una mica d’aigua i afegim el suc de 1/2 llimona. Després hem de glopejar aigua o respallar-nos les dents, ja que l’àcid cítric ens pot malmetre l’esmalt de les dents. També el podem beure amb una palleta i així no  toca les dents.
Quina molt bona manere de començar el dia!!
llimona1
Categoria: ingredientes, recetas Tags: