KALE XIPS

KALE XIPS

Que una col es posi de moda és una excel.lent notícia. Tenir un nom exòtic i una aura de superfood ajuda a posar la col, un aliment tradicional d’hivern, en una bona posició dins del podi dels aliments nutritius. Aquesta és una bona oportunitat per tornar a mirar-nos les varietats locals d’una altra manera, com el que són, un realfood.

Els anàlisis de la col kale ens ofereixen un quadre nutricional molt atractiu: important presència de fitonutrients (alguns ben coneguts per ser potents antioxidants amb propietats anticangerígenes), alts continguts d’algunes vitamines del grup B, vitamina C i vitamina K, alta concentració de calci (de fàcil absorció) i d’altres minerals com el magnesi, el ferro, el potassi… Els nutricionistes també en destaquen el seu efecte antiinflamatori i desintoxicant gràcies als omega-3 i al sulfur, respectivament. A més a més de la fibra, poques calories… Vaja, una col nascuda per triomfar.

http://www.pages2punt0.com/2014/10/kale-cols-arrissades-i-superfoods/

Si una col triomfadora!! afegirem més receptes de col, però que millor que començar amb unes “xips” saludables!!!

Ingredients

  • fulles de col arrissada (sense tronquets)
  • oli d’oliva
  • una mica de sal

Preparem

Rentem la col i separem les tiges de les fulles. Posem les fulles a una safata amb un tros de paper de forn. Tirem l’oli i barrejem bé, fins i tot amb les mans. Després afegim la sal i ho col·loquem al forn, a uns 180 graus uns 10-15 minuts a la part superior, vigilem bé fins que les vores comencen a estar de color marró, que no es cremi. Ha de ser agradable i cruixent!! A disfrutar!!

img_7539

Categoria: food philosophy, recetas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *